Obavijesti

FER Esports u sklopu Dana otvorenih...

NOVO! Vrijeme za prijave produljeno do Četvrtka 25.11.2021. u 16h!

Idući tjedan 25. - 27. 11. 2021. održat će se online turnir u League of Legends! Natjecati se mogu svi, bili srednjoškolci, studenti ili nešto treće. Prijaviti se možete (vrijeme isteklo) do Četvrtka 25.11.2021. u 16h.

Za prva tri mjesta osigurane su posebne FER nagrade. Odabrane igre i završnicu 27.11. streamat ćemo na našem Twitchu. Ako još niste, zapratite nas na društvenim mrežama za najnovije informacije o ovoj i budućim aktivnostima sekcije.

Autor: Karlo Lučan
Započele su prijave za UniSportZG...

Uskoro počinje UniSportZG esports natjecanje! Studenti zagrebačkih visokih učilišta ove godine će se suočiti uživo u 8 disciplina:
 

 • Counter Strike: Global Offensive
 • League of Legends
 • Rocket League
 • Valorant
 • FIFA 22
 • Pro Evolution Soccer 21
 • NBA 2K22
 • Hearthstone

 

Prijave traju do kraja tjedna (31.10.), a nakon toga kreću selekcije. Studenti prve i druge godine koji prođu kroz selekciju dobivaju prolaz iz tjelesnog!


Upute za prijavu su na našem discordu: https://esports.fer.hr/esports/kontakt/uclani_se

Autor: Katarina Nujić
Upoznaj FER esports uživo na...

Nakon godinu dana, FER esports se vraća na hodnike FER-a. Zaigraj koju rundu Rocket Leaguea ili PES-a na PS4 i saznaj nešto više o nama. Pridruži se FER esportsu kao igrač za jedan od naših uspješnih timova i možda čak prođeš tjelesni igranjem svoje najdraže igre. Osim toga tražimo i nove članove koji su spremni voditi sekciju, neovisno o vještinama u igrama.

Za više informacija dođi do nas u srijedu 13.10. i četvrtak 14.10. kod glavnog ulaza B zgrade ili se pridruži discordu sekcije ovdje.

Autor: Katarina Nujić
Sponzori FEC 2021!

Prvi put od osnutka sekcije možemo se pohvaliti nagradama za pobjednike natjecanja!
Ponosni smo na suradnju s našim sponzorima: Good Game Global,  Hrvatski Telekom eLiga,  Amazinga, te Carta Magica koji su svojom podrškom omogućili da FER Esports Championship 2021. podignemo na višu razinu.

Nagradni fond sastoji se od poklon bonova i vouchera ukupne vrijednosti preko 7000kn koji idu u ruke najspretnijim natjecateljima, a za pratitelje Twitch streamova na twitch.tv/fer_esports pripremili smo i giveawaye!

Autor: FER esports
FER Esports Championship 2021

U tijeku su pripreme za ovogodišnji FER Esports Championship!

Nakon otkazanog prošlogodišnjeg FEC-a vraćamo se još veći i bolji, s ukupno devet PC i PlayStation igara, a natjecanje je ovoga puta otvoreno za sve - srednjoškolce, studente i one koji to više nisu.

FEC 2021. održavat će se od 8.5. do 29.5.2021. po rasporedu koji će naknadno biti objavljen, stoga pratite objave na našim društvenim mrežama i službenu stranicu esports.fer.hr za sve informacije o natjecanju.

Kvalifikacije za natjecanje će se održati online, dok će se završnice igrati na fakultetu u učionici A102 ako epidemiološka situacija to dopusti. 
Zahvaljujući podršci sponzora, za pobjednike natjecanja osiguran je i nagradni fond!

Autor: Filip Ricov
Pridruži se FER esports sekciji!

Ako voliš video igre i druženja u opuštenoj atmosferi ovo je pravo mjesto za tebe. Mi smo ekipa studenata volontera koji organiziraju natjecanja, druženja i šalju timove na esport evente. Ove godine organiziramo Fer Esports Championship (FEC), koji će se održati u našoj gamerski opremljenoj učioni A102. Natjecanje će biti otvoreno za sve zainteresirane. Cilj je povezivanje ljudi u doba corone i populariziranje studentskog i učeničkog esporta.

Pozivamo sve koji vole esport ili imaju želju za volontiranjem, vođenjem projekata i unaprjeđivanjem soft skillsa da nam se pridruže. Kako je FEC malo veći projekt koji uključuje stream, partnere i organizaciju više igara te kako dio voditelja uskoro završava studij tražimo volontere koji bi se priključili organizaciji turnira, a i općenito aktivnostima sekcije. Ako želite sudjelovati ili imate bilo kakvih pitanja slobodno se javite nekome od voditelja u discord kanalu sekcije.

Discord invite link nalazi se na stranici sekcije: https://esports.fer.hr/esports/kontakt/uclani_se

Pratiti nas možete na Instagramu i Facebooku.

Autor: Marin Ovčariček
Dani otvorenih prozora 2020 - LoL turnir

Otvorene su prijave za League of Legends turnir povodom Dana otvorenih prozora FER-a 2020!
Prošle smo godine na Fakultetu ugostili 22 tima LoL igrača, a ove godine očekujemo još veći odziv u online formatu!
Natjecanje će se održati online u četvrtak i petak (19. i 20. studenog), uz finale u subotu (21. studenog.) u 12h.

Prijave završavaju 18. 11. 2020. u 20h.
Više detalja i link za prijavu: esports.fer.hr/esports/dov2020

Autor: Filip Ricov

I ove godine UniSportZG organizira esport natjecanje između studenata zagrebačkih visokih učilišta. Natjecanje se u cijelosti održava online, a ove sezone uključuje sljedeće igre:

PC:

 • League of Legends
 • Counter-strike:Global Offensive
 • Hearthstone

PS4:

 • FIFA 20
 • PES 2020
 • NBA 2k20

PC & PS4:

 • Rocket League

Zbog ispita već ovaj vikend organiziramo selekcije za FER, dok natjecanje započinje odmah po završetku ispita, 28. 11.
Studenti 1. i 2. godine koji prođu selekciju i predstavljaju naš fakultet dobivaju i prolaz iz tjelesnog!

Za sudjelovanje potrebno je pridružiti se službenom Discord serveru naše sekcije https://esports.fer.hr/esports/kontakt/uclani_se i pratiti upute u #recruitment.
Prijave završavaju već u petak 6.11. do kraja dana, stoga požurite!

Autor: Filip Ricov
FER esports sekcija traži nove članove!

Počela je nova akademska godina pa su tako započele i aktivnosti naše sekcije. Ove godine imamo ambiciozne planove za studentski esport i nadamo se da ćeš nam baš TI pomoći ostvariti ih. Ako te zanimaju video igre, natjecanja, volontiranje u studentskim udrugama i želiš steći vještine organiziranja događaja, vođenja društvenih mreža i suradnje s tvrtkama ili se samo želiš opustiti i baciti partiju PESa i Countera sa kolegama onda je ovo pravo mjesto za tebe.

Više o našoj sekciji možeš saznati u ponedjeljak i utorak 5. i 6. na štandu u auli fakulteta uz pokoju partiju PS4 igara, ili na našoj službenoj stranici - esports.fer.hr

Pozivamo sve studente da se pridruže FER esports Discord kanalu gdje se održava većina komunikacije: esports.fer.hr/esports/kontakt/uclani_se

Autor: Marin Ovčariček
Otkazan je FER Esports Championship...

FER Esports Championship otkazan je zbog trenutne epidemiološke situacije.

Prema uputama o postupanju donesenim na sjednici Kriznog stožera Sveučilišta u Zagrebu otkazane su sve nenastavne aktivnosti, što uključuje i aktivnosti naše sekcije. Neće biti održane ni FEC online kvalifikacije niti završnica na prostorima Fakulteta.

FER Esports sekcija nastavit će svoje aktivnosti po smirivanju situacije i do tada su pauzirane sve aktivnosti vezane za sekciju.

Detaljnije informacije u nastavku obavijesti.

Autor: Voditelji FER Esports sekcije
Otvorene prijave za LoL i PES 2020

 

 

Prošli smo tjedan krenuli sa Dota 2 prijavama (koje su još uvijek otvorene!), a sada nastavljamo sa League of Legends i Pro Evolution Soccer 2020 prijavama! 

Prijave traju do srijede 18.3. u 23:59 za sve učenike i studente. Detaljnije u nastavku obavijesti. 

Autor: Marin Ovčariček
Otvorene pretprijave za sudjelovanje...

Otvorene su pretprijave za sudjelovanje u eSport Areni STEM Gamesa.
Prijaviti se možete na stranicama Gamesa https://stemgames.hr/pre-applications, a nakon završetka prijava fakulteti će interno napraviti selekciju igrača za svaku od igara. FER Esports sekcija napravit će selekciju FER-ovih studenata od 6. do 12. 4. u učionici A-102 u večernjim terminima, o ćemu će studenti biti obavješteni na našem discord kanalu.

Da se riješe mogući nesporazumi: eSport Arena STEM Gamesa nije povezana sa FER Esports Championshipom, te sudjelovanje i potencijalno osvajanje FEC turnira ne utječe na plasman za STEM Games.
Na FEC se može gledati kao na dobro zagrijavanje za Gamese :) 

Autor: Filip Ricov

Počele su prijave za Dotu 2 na FER Esports Championshipu!

FER Esports Championship (FEC) je natjecanje u video igrama koje organizira FER Esports sekcija u novoopremljenoj učionici A-102 uz potporu Fakulteta. Održava se između 2. 3. - 5. 4. 2020. u pet igara: League of Legends, Dota 2, PES 2020, Counter Strike: Global Offensive i Crash Team Racing. Za informacije o FEC-u i našoj sekciji posjetite esports.fer.hr

Više informacija o prijavi za Dota 2 turnir potražite u nastavku obavijesti.

Autor: Filip Ricov

Mreža TV posjetila nas je na Fakultetu u učionici A-102, gdje su s članovima voditeljskog tima snimili prilog o FER Esports sekciji za emisiju Studentski Grad. Pogledajte prilog u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Filip Ricov

Nicky Pranjić, voditelj FER Esports sekcije i STEM Games eSport Arene gostovao je u novom MLGP podcastu!

Neke od tema o kojima se razgovaralo su FER Esports sekcija, STEM Games, UniSport ZG i ostala natjecanja, te esport općenito na prostoru Hrvatske. Za više informacija pogledajte podcast!

Autor: Filip Ricov